Het verhaal achter Berkhof Enterprises

Berkhof Enterprises B.V. is opgericht door Rocky Berkhof.

Rocky heeft meer dan 15 jaar ervaring in de IT detachering en als freelancer in de rollen van projectleider, teamleider en coördinator op het gebied van softwareontwikkeling, testen, beheer en het begeleiden van complexe aansluit- en migratietrajecten.

Hij heeft gewerkt voor opdrachtgevers als KLM, Innovam, Univé, VGZ, Ministerie van Binnenlandse zaken (Logius) en het Ministerie van Justitie & Veiligheid (IND). Door deze jarenlange hands-on ervaring heeft hij een groot netwerk opgebouwd waarmee Berkhof Enterprises nu de arbeidsmarkt van dienst kan zijn. Door zijn jarenlange ervaring heeft hij gezien wat er wel en niet werkt. Dit heeft bijgedragen aan de drive om een Berkhof Enterprises B.V. op te richten.


Het persoonlijke verhaal van Rocky:

Ik ben Rocky, 37 jaar oud en woonachtig in Den Bosch. Ik kom oorspronkelijk uit Dordrecht en heb de laatste jaren lange tijd in Rotterdam Crooswijk gewoond. Ik woon nu dus samen met mijn vriendin in Den Bosch en heb twee kinderen van 2 jaar en een paar maanden oud. In mijn vrije tijd ben ik muziekproducer, doe ik graag aan fitness of luister ik muziek. Naast het runnen van Berkhof Enterprises ben ik actief als freelance IT-consultant voor mijn andere B.V. Rocks IT Consultancy. Hier ben ik actief in de rollen van projectleider, teamleider, testcoördinator en allerlei andere verbindende regelaar/coördinatie rollen op het gebied van software ontwikkeling en beheer.

Tussen 2018 en 2020 ontving ik regelmatig verzoeken van oud-collega’s en bekenden uit mijn netwerk of ik geschikte IT-professionals kende voor diverse functies, variërend van projectleiders, testers tot programmeurs. Vaak kon ik inderdaad een geschikte kandidaat regelen. Gedurende de Corona-pandemie en meerdere lockdowns nam het aantal verzoeken alleen maar toe en besloot ik in de avonduren een nieuwe onderneming op te zetten gericht op de werving en selectie van IT-personeel.

Ik merkte dat ik de selectie goed kon doen, omdat ik zelf ook dagelijks in het veld actief ben en ofwel de rollen zelf vervul of mensen in die rollen aanstuur in team- en projectverband. Daarnaast zag ik deze onderneming als een kans om mijn vaardigheden te benutten en iets terug te geven aan de wereld.

Het verbinden van mensen, mijn bewuste manier van communiceren en het bijdragen aan de wereld in de vorm van zingeving, leken voor mij de perfecte combinatie. Echter, het opzetten en operationeel maken van een nieuw bedrijf in de avonduren bleek uitdagender dan ik had verwacht. Vooral het juridische aspect vergde meer tijd dan ik had ingeschat, waardoor ik vele extra uren en zelfs maanden moest investeren. Dit ging gepaard met aanzienlijke kosten om alles grondig op papier te zetten en vooral goed te begrijpen en dus tot in den treure door te spreken met de jurist.

Naast mijn werk hielp ik als vrijwilliger meer dan 5 jaar kinderen in de rol van mentor via de stichting Big Brothers Big Sisters (BBBS) te Rotterdam. Hier ben ik mee gestopt, omdat ik nu zelf kinderen heb waar ik veel tijd mee wil doorbrengen. Het doel van dit vrijwilligerswerk was kinderen die behoefte hebben aan ondersteuning/begeleiding te helpen groeien. Daarbij geef ik hen de ruimte om zoveel mogelijk zichzelf te kunnen zijn. Tijdens sport, spel en het samen leuk hebben met elkaar stel ik mijzelf zo open en kwetsbaar als mogelijk op, waardoor er een vertrouwensband ontstaat en ik hen indirect overbreng dat dit een groot goed is. Je ziet kinderen door de tijd zelfverzekerder worden, beter in de groep passen en voor diegene die daar behoefte aan heeft, opener over gevoelens durven spreken.

Vanwege het feit dat ik ervaren heb dat dit een zichtbaar positief effect heeft op kinderen, wil ik hier meer uithalen voor hen en daarom is o.a. dit gedeelte van zingeving, net als bijdragen aan natuurbehoud, verweven met mijn bedrijfsvisie.

Persoonlijke groei, meditatie, kunstzinnig vormgeven in beeld en geluid en balans in het leven nastreven zijn voor mij zeer belangrijke aspecten in het leven waar ik veel tijd en energie in investeer. Ook deze aspecten heb ik meegenomen in de bedrijfsvisie van Berkhof Enterprises.

Ik ben zelfverzekerd, een doorzetter, loyaal, zorgzaam, zeer georganiseerd en besluitvaardig. Ik heb een heldere en sterke visie over wat ik wil in dit leven. Dit geldt zowel op zakelijk als persoonlijk vlak.

Ik ben dit bedrijf gestart, omdat het tijd is voor een nieuwe wereld, waarin echte aandacht voor mensen en iets betekenen voor de wereld, voor deze en de volgende generatie, centraal staan. Deze visie, gecombineerd met mijn zakelijke kennis, ervaring en ambities vormen de basis van Berkhof Enterprises B.V.  Een bedrijf gericht op groei die niet langer mens en aarde uitput.

De afgelopen jaren heb ik vooral zelf aan het roer gestaan en de werkzaamheden in de rol van sales-, accountmanager en recruiter uitgevoerd met ondersteuning van een aantal ingehuurde recruiters. De komende tijd zal Berkhof Enterprises een groei doormaken en zal er een sterk team worden gevormd met werknemers, waarbij ik altijd direct betrokken zal blijven in het recruitment proces èn bij de uiteindelijke selectie van kandidaten. Blijf op de hoogte!

Voel je vrij om contact met ons of mij op te nemen en het gesprek aan te gaan over werk of het leven, want het leven biedt zoveel meer dan alleen werken en geld verdienen.

Wil je meer te weten komen over de visie en missie van ons bedrijf? Neem dan even een kijkje bij de veelgestelde vragen; daar wordt dit helder uiteengezet. Als je zin en tijd hebt, lees dan ook onze blog om meer te weten te komen over het gedachtegoed dat aan ons bedrijf ten grondslag ligt.

Fijne dag en warme groet,

Rocky Berkhof
oprichter en eigenaar van Berkhof Enterprises B.V.