Berkhof Enterprises blog

Nieuwe tijd, nieuw ondernemerschap

Nieuwe tijd, nieuw ondernemerschap

Al jaren droomde ik van een eigen onderneming. Ik was al een aantal jaar actief als freelancer, maar het leek mij zo leuk om, in plaats van het uitvoeren van een opdracht, eens een eigen team/onderneming op te bouwen. En nu staan we er. Aan het begin van een prachtige reis.

Tussen 2018 en 2020 kreeg ik veel vragen van oud-collega’s en mensen uit mijn netwerk of ik nog geschikte IT’ers kende in verschillende rollen. Van projectleiders, testers tot programmeurs. Vaak was dit het geval en kon ik een geschikte kandidaat regelen. Tijdens de Corona pandemie en de vele lockdowns, besloot ik een nieuw bedrijf op te bouwen in de avonduren op het gebied van werving & selectie van IT-personeel, omdat de vragen maar bleven komen. Ik merkte dat ik de selectie goed kon doen, omdat ik zelf ook dagelijks in het veld actief ben en ofwel de rollen zelf vervul of mensen in die rollen aanstuur in team- en projectverband, maar ik zag ook kansen om mijn talenten te benutten en wat terug te doen voor de wereld.

Mensen verbinden, mijn bewuste manier van communiceren inzetten en teruggeven aan de wereld van wat ik neem in de vorm van zingeving. Mooier kan niet, dacht ik. Maar het opzetten van een nieuw bedrijf in de avonduren en deze ook operationeel krijgen, bleek toch pittiger dan gedacht. Ik had me vooral verkeken op het juridische gedeelte en dat kostte mij dan ook vele extra uren, maanden zelfs en er waren veel kosten mee gemoeid om alles gedegen op papier te krijgen, maar vooral te doorgronden.

Opgeven was geen optie voor mij en dus heb ik doorgezet. 1,5 jaar ben ik bezig geweest, van 2020 t/m 2021 om het bedrijf van de grond te krijgen, de bedrijfsvisie en missie te schrijven, het verhaal helder te krijgen, alle juridische zaken in orde te maken, de website te laten bouwen, alle constructies en contracten uit te werken en de adminsitratie op te zetten voor sales, recruitment, de financiën en de operatie, maar ook de eerste klanten te werven en zelfs de eerste kandidaten te plaatsen.

Berkhof Enterprises is een bedrijf dat uitstraalt waar ik als mens voor sta: passie, enthousiasme, verbinden, efficiëntie & effectiviteit en teruggeven van wat je neemt. Mensen stimuleren, helpen groeien als mens en professional. Een bedrijf opbouwen dat zich richt op groei zonder mens en aarde uit te putten. Verder denken dan een verdienmodel alleen. Dit gebeurt mijns inziens dezer dagen te weinig.


Regelmatig krijg ik de vraag hoe de bedrijfsnaam ontstaan is. Hoe de naam Berkhof Enterprises tot stand is gekomen? Dat zal ik jullie uitleggen.

Berkhof: Mijn achternaam. Vanuit deze persoonlijke naam wil ik graag een legacy opbouwen gebaseerd op aandacht en verbinding. Mijn ouders en grootouders werkten excessief hard, hadden weinig en kenden weinig tot geen waardering. Tot op de dag van vandaag. Ik ben een product van deze voorgaande generaties. Ik wil graag met een gevoel van dankbaarheid vanuit die lijn een imperium opbouwen en een nieuwe generatie (bege)leiden met een frisse en bevrijdende visie gericht op een nieuwe toekomst van zowel zakelijke IT-dienstverlening als het hands-on leveren van een bijdrage aan een bewustere wereld.

Wat is de definitie van een Enterprise?

Enterprise: A project undertaken or to be undertaken, especially one that is important or difficult or that requires boldness or energy.”

Enterprises betekent voor ons een ondernemingsgeest, een avontuur! Een zakelijk en menselijk avontuur aangaan en in de toekomst op meerdere vlakken ondernemen (IT-dienstverlening, maar dus ook op het gebied van de mens weer met elkaar verbinden en teruggeven.)

Het woord Enterprises wordt veelal gebruikt door enorm grote bedrijven, die enkel nog gericht zijn op financiële groei en daarmee bewust en/of onbewust de aarde en de mens uitputten. Daarmee is van het woord Enterprises een monster gemaakt, terwijl het van origine juist zo’n krachtige betekenis heeft. Wij gaan het woord zijn ware gezicht en waarde weer teruggeven.

Berkhof Enterprises: Het is tijd voor een nieuwe wereld. Risico’s nemen, een groot avontuur aangaan, het volledig anders doen dan ooit gedaan is. Verbinden en iets terug doen voor de mens en de wereld. Ik visualiseer mijzelf een enorm internationaal bedrijf met aangesloten liefdadigheidsstichting/beweging. Wij zijn een initiatief van verandering. De droom is dat de naam een status krijgt van menselijkheid, verbinden, liefde, delen en dankbaarheid!

 


De laatste jaren heb ik goed opgelet wat er in de IT-markt gebeurt

Wat mij opvalt is dat mensen vaak niet “bewust” aanwezig of bezig zijn. Managers die met een gesloten hart enkel op de cijfertjes sturen. Directeuren van bedrijven die voorbijrazen aan het menselijke aspect. Men bekommert zich helaas niet altijd over het welzijn van de mensen die hun bedrijf laten groeien. Tijd voor verandering!🔥

Herken je dit? Nietszeggende berichten van recruiters

Geen enkel spoor te vinden van een werkelijke match in het bericht dat je ontvangt? Ik heb er soms om moeten lachen of me eraan geïrriteerd als ik zulke berichten kreeg, maar eigenlijk is het natuurlijk helemaal niet grappig. Het is eigenlijk heel triest en kenmerkt helaas deze tijd, waarin korte aandacht, snelle bevrediging de boventoon voeren. Zo werken de recruitment bureaus tegenwoordig. Ze schieten met hagel, werken met onhaalbare en KPI’s, waarmee zij hun medewerkers uitknijpen en het menselijke buiten spel zetten. Werken voor het geld, niets meer, niets minder.

Deze bedrijven geven niets om de mens achter de kandidaat en niets om de medewerker die het, in potentie zo mooie werk van recruitment, verricht. Deze bedrijven geven veelal ook niet echt iets terug aan mens en aarde. Hebben veelal meerdere aandeelhouders die tevreden gehouden moeten worden en wat die willen zien is groei. Onuitputtelijke groei. Groei in cijfers, geld. Elk jaar weer.

Het is een lelijke vorm van groei. Geen groei die mensen en aarde verrijken. Natuurlijk moet er geld verdiend worden, wil men het bedrijf laten groeien en moeten er monden gevoed worden. En natuurlijk mag er wat mij betreft genoten worden van luxe en overvloed. Maar waarom niet delen als er overvloed is? En waarom is alles vaak enkel gericht op financiële groei? Ergens is het toch voldoende? Ergens moeten we toch op een punt van tevredenheid en dankbaarheid komen? Dat is mijn punt.


Ik kan wel indenken dat als financiële groei de enige focus is het menselijke aspect in werk volledig vervaagt. Zo ook in de recruitment wereld. Precies daar zagen wij een gat. Een groot gat om op te vullen. Als wij niet beginnen, wie doet het dan? Het is tijd om ruimte te maken voor oprechte aandacht, verbinden van mensen en generaties, transparantie en teruggeven aan mens en aarde in de vorm van zingeving.

Wij geloven dat als je mensen en generaties verbindt, oprecht naar elkaar luistert en wat terug doet voor de wereld, werken en welzijn hand in hand gaan. Dit leidt tot tevreden mensen en een voldaan gevoel, zowel bij klanten als professionals.

Ook geloven wij dat als je mensen bepaalde bewegingsvrijheid geeft en waardering uit, je creativiteit stimuleert en het beste in hen naar boven haalt. Hierdoor leveren zij betere resultaten waar ze ook nog eens een goed gevoel aan overhouden.

Als het aankomt op onze recruitment activiteiten leveren wij alleen de beste kandidaten. En dat zeggen ze allemaal, klopt. Maar wij doen dit dus o.b.v. inhoud, ervaring, karakter en marktkennis. Wij hebben meer dan 15 jaar werkervaring bij de grotere bedrijven in de rollen zelf of in het aansturen van projecten en teams, waarbinnen deze expertise opereert.

Vinden wij geen geschikte kandidaten, dan sturen wij simpelweg geen profielen naar onze klanten. Daarnaast luisteren wij oprecht naar de behoeften van zowel klant als IT-professional. Transparantie, verbinden en teruggeven. Dat is waar wij voor staan.

En wat bedoel je dan met transparantie? Wij brengen transparantie in de IT-sector. Wij zijn transparant over hoeveel marge wij vragen aan de freelance IT-professionals die wij bemiddelen. Wij bieden hun vrijblijvend coaching aan. Daarnaast maken zij deel uit van ons netwerk voor het wij-gevoel en krijgen zij de ruimte om invulling te geven aan zingeving.


Wij leveren de volgende diensten:

  • Werving & Selectie van IT-professionals voor in vast dienstverband bij onze opdrachtgevers.
  • Bemiddeling van (freelance) IT-professionals voor op projectbasis bij onze opdrachtgevers.
  • Detachering van onze IT-consultants op projectbasis bij onze opdrachtgevers.

Het rekruteren van onze mensen gebeurt op basis van inhoud, ervaring, karakter en marktkennis, maar vooral op basis van mens tot mens relatie, waarin aandacht en verbinden centraal staan. Wij luisteren oprecht naar het verhaal achter de mens en zien de mens achter de IT-professional.

“Hoe kun je iemand op de juiste plek neerzetten als je niet ziet of luistert?”

  • Wij weten precies wat voor type mens en welke expertise op specifieke plekken passen door onze inhoudelijke kennis en ervaring in het veld.
  • Vinden wij geen geschikte kandidaten, dan sturen wij simpelweg geen profielen naar onze klanten.

Wij horen graag van jou als jullie organisatie behoefte heeft aan geschikt IT-personeel. Wij vinden ze. Ook in deze krappe markt. Waarom? Oprechte aandacht en menselijkheid doen haar werk. Ook horen wij graag van jou als jij als freelancer op zoek bent naar een bemiddelaar die jou wel ziet en serieus neemt. Ook als je als werknemer in loondienst een nieuwe baan zoekt. Neem dan contact met ons op en wij helpen jou aan een nieuwe baan in de IT.

Fijne dag en werk ze.

Ben je geïnteresseerd in de visie en missie van ons bedrijf? Raadpleeg dan de veelgestelde vragen voor een duidelijke uiteenzetting.

Rocky Berkhof
oprichter & eigenaar van Berkhof Enterprises B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.